COVID19 Veranderingsbeleid: boek met vertrouwen! Geen boete voor het zo vaak herhalen als nodig is

Amsterdam Tours - Ontdek Nederland

Rijksmuseum + Rembrandt Museum Skip-the-Line begeleide combitour

  • Huis
  • Babylon Tours Amsterdam
Duur: 5 tot 5,5 uur semi-privétour

Van €159

Boek een privétour
Tour Beschrijving

Ontdek meer over deze tour

Geen reis naar Amsterdam is compleet zonder een kennismaking met zijn artistieke instellingen. Deze semi-privé combinatietour vinkt alle vakjes aan met een bezoek aan het Rijksmuseum, gevolgd door een tour die zich richt op het leven van de wereldberoemde kunstenaar Rembrandt. Doe mee met onze semi-privé (maximaal 8 gasten) 5 tot 5,5 uur durende rondleiding door het museum, inclusief het overslaan van de regel, zodat u elk moment kunt maximaliseren.

Je tour begint bij het antwoord van Nederland op het Louvre, het Rijksmuseum, met eeuwenlange Nederlandse geschiedenis en kunst. Ontdek meer dan 8000 objecten, waaronder schilderijen en artefacten, met kunstenaars uit de Nederlandse Gouden Eeuw zoals Rembrandt en Vermeer. Van poppenhuizen tot een veroverd Brits oorlogsschip, het museum heeft een breed scala aan historische voorwerpen. Het grootste museum van Amsterdam, een bezoek is een absolute aanrader.

Duik na de lunch dieper in Rembrandts leven om alles te weten te komen over deze iconische Nederlandse kunstenaar. Loop door Spiegelquarter, een wijk die bekend staat om een breed scala aan antiek en artistieke goederen. Wandel daarna over de Keizersgracht, of Keizersgracht, waar je een van Rembrandts meest succesvolle leerlingen bespreekt. Op het Rembrandtplein hoor je over de Nachtwacht, personages in een van de populairste werken van de kunstenaar. Zijn schilderij is hier nagebouwd in bronzen sculptuur. In de Staalstraat leer je over het lokale Drapersgilde, vertegenwoordigd door Rembrandt. Ten slotte ontdekt u op het Waterlooplein de voormalige Joodse wijk, de thuisbasis van een verscheidenheid aan immigranten, waaronder Rembrandt en zijn vrouw. Het echtpaar woonde hier vele jaren, vlakbij de Amstel, waar hun huis nog steeds staat als een museum gewijd aan het leven van de kunstenaar. Het bevat etsen en ander werk van Rembrandt zelf. De inrichting is authentiek uit de 17e eeuw en gereconstrueerd dankzij veilingarchieven uit die periode. Dwaal door het kantoor van Rembrandt en zie hoe hij zijn werk produceerde, kijkend naar de meer intieme kant van het leven van de kunstenaar.

Hoogtepunten zijn onder meer: (als kunstwerk niet is uitgeleend of wordt gerestaureerd enz.)

Meesterwerken van Rembrandt

De Joodse bruid

The Syndics of the Drapers 'Guild

Het melkmeisje van Vermeer

19e eeuwse bibliotheek

17e-eeuwse poppenhuizen, globes, scheepsreplica en Delfts keramiek

Upgrade! Boek als privétour

"Privétour" betekent gids exclusief voor u.

Laatste Recensies
Latest Reviews